(Gabriela Degeratu)

Euromaster Group a început implementarea soluţiei IS/Retail de la SAP în anul 2016. Echipa SAP Competency Center of Excellence (SAP CCoE) din Euromaster Business Services (EBS) a fost implicată încă de la început în personalizarea, implementarea, testarea soluţiei şi în oferirea de suport, asigurându-se că sunt luate în calcul toate nevoile de business şi toate compatibilitatile de sisteme. Implementarea soluției a început cu operațiunile din Olanda, în 2018, și a continuat cu cele din Franța, țara în care Euromaster desfășoară cel mai mare număr de operațiuni. Au urmat în procesul de implementare, operațiunile din Elveția ale grupului.

SAP acționează ca un sistem de referință pentru toate datele de bază ale companiei și, de asemenea, este un nucleu pentru procesele de facturare și vânzare. Procesul de implementare a presupus ca toate aplicațiile să fie adaptate și conectate în SAP, pentru a acționa ca un întreg. Totodată, soluția SAP a fost personalizată în detaliu, pentru integrarea tuturor funcționalităților de business necesare.

Din 2018, echipa SAP în EBS oferă suport pentru toate nivelurile (L1, L2, L3), iar prin nivelul crescut de competenţă și expertiză și-a câştigat autonomia pentru derularea de noi implementări, dezvoltarea de noi configuratii pentru nevoile de business, integrarea cerințelor legale. În prezent, activitatea echipei este reprezentată în proportie de 40% de componenta de suport și 60% de noi dezvoltări ale soluției, documentarea tuturor noilor specificatii și functionalităţi ale soluției. Mai mult, echipa este implicată în livrarea de traininguri despre soluția SAP implementată end-userilor interni.
Succesul echipei se datorează pe de o parte experienței membrilor săi (cumulând peste 60 de ani de experienţă SAP), cât și rezultatelor obținute, reflectate în KPI de calitate, SLA-uri de performanţă.

Astăzi, echipa SAP CCOE este alcătuita din 10 membri și este structurată în 5 stream-uri: Finance, Materials Management, Sales & Distribution, Conditions Contracts Management, Roles & Security, ABAP development. Activitatea tuturor stream-urilor este interconectată și ghidată de aceleași SLA-uri și proceduri.